Redira

Naar werk-traject

Begeleiding bij de zoektocht naar een passende baan

'Naar werk' is een re-integratiedienst voor mensen met arbeidsvermogen die een arbeidsongeschiktheidsuitkering (WGA, WAO, Wajong, of WAZ) of een ziektewetuitkering van het UWV ontvangen.

Voor wie?

Heb je een arbeidsongeschiktheidsuitkering? Dan helpen we jou gedurende een periode van maximaal negen maanden naar een nieuwe baan. Heb je een Ziektewetuitkering? Dan ondersteunen we gedurende een periode van maximaal zes maanden.

Bij 'Naar werk' maken we afspraken over het aantal uren dat je wilt en kunt gaat werken. Je bent dan al werkfit en gaat voor een betaalde baan. Je kunt ook beginnen met 'Naar werk' zonder dat je mee hebt gedaan aan het Werkfit-traject.

 

Waar bestaan het traject uit?

Een Naar werk-traject bestaat uit een intensieve zoektocht naar passend werk. Hierbij wordt je ondersteund door een vaste adviseur en een jobhunter van Redira. Met de adviseur wordt gekeken wat er nodig is om zo snel mogelijk en duurzaam weer aan het werk te kunnen. De jobhunter gaat je intensief ondersteunen bij het zoeken naar banen en het solliciteren. Aspecten die tijdens de begeleiding aan bod komen zijn:

  • Opstellen cv en sollicitatiebrieven
  • Vacatures zoeken
  • Voorbereiding sollicitatiegesprekken
  • Netwerktraining en gebruik social media

Past 'Naar werk' bij mij?

Het Naar werk-traject is altijd maatwerk. Je krijgt de begeleiding en coaching die jij nodig hebt en je hebt zelf een grote rol bij de invulling. Heb je al veel werkervaring, dan wil je misschien grotendeels zelf bepalen hoe je het traject invult. Ben je op zoek naar je eerste baan, dan heb je vaak veel advies en begeleiding nodig. Het kan er dus voor iedereen anders uitzien.

 

Hoe vraag ik een Naar werk-traject aan?

Een Naar werk-traject kun je aanvragen in samenwerking met het UWV. Dit gebeurt door een arbeidsdeskundige of adviseur intensieve dienstverlening. Deze stelt een werkplan op met jouw wensen en behoeftes voor het Naar werk-traject. De kosten van dit traject worden volledig betaald door het UWV.

Heb je vragen of wil je hulp bij het aanvragen van het traject? Vul dan onderstaand contactformulier in of neem contact op via info@redira.nl of 085 - 00 798 00.

Stel hier je vraag over het Naar werk-traject:

Stuur ons een bericht en we nemen binnen twee werkdagen contact met u op. Wilt u ons liever meteen spreken? Bekijk dan onze contactpagina.